parallax background

Ψηφιακή Εφαρμογή Ξενάγησης

Ψηφιακή Περιήγηση στο Νεκροταφείο των Αρμένων και στο Μοναστηράκι Αμαρίου



Στο πλαίσιο του έργου, αναπτύχθηκε μία εφαρμογή για κινητές συσκευές μέσω της οποίας ο επισκέπτης περιηγείται ψηφιακά στο παλαιοανακτορικό Κέντρο Μοναστηρακίου Αμαρίου και στο νεκροταφείο των Αρμένων Ρεθύμνης, της Τελικής Ανακτορικής/ Μετανακτορικής περιόδου.

Μέσω της εφαρμογής προβάλλονται, στην οθόνη της συσκευής του επισκέπτη, αρχαιολογικές και ιστορικές πληροφορίες για μια σειρά σημείων ενδιαφέροντος και σημαντικών ευρημάτων των αρχαιολογικών χώρων μέσα από κείμενα, αφηγήσεις, εικόνες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στις ηλεκτρονικές αγορές Google Play και App Store για τα αντίστοιχα λογισμικά Android και iOS. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο επιτόπια, κατά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο με τη χρήση γεωεντοπισμού, όσο και απομακρυσμένα. Η σύνδεση της φορητής συσκευής στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής και την αρχική ενημέρωση των δεδομένων με το πολυμεσικό περιεχόμενο αλλά δεν είναι απαραίτητη για τη χρήση της εφαρμογής στους αρχαιολογικούς χώρους.

 
 

Στιγμιότυπα εφαρμογής